المكان تحفه والله اول مره اروح مكان جميل زى ده وحاجه واو بجد ما شاء الله مصر فى اماكن كده انا مش... طالع المزيد
اكل جميل جدا واصطاف محترم وفاهم ودود جدا ومطعم شيك وديكورات حلوة والاكل كميات معقوله والا عجبني... طالع المزيد
اعتبر المتحف المصري من الأماكن الواجب زيارتها اذا كانت زيارة مصر للمرة الأولى ولا انصح به اكثر من مرة. الا اذا كنتم من عشاق الآثار طبعاً.
مكان من الاماكن اللي لازم يترحها في مصر يحتوي علي كثير من الاثار المصرية المميزة ويحتوي علي العديد من الغرف التي تحوي علي كثير من الممياوات وايضا اسعاره في متناول الجميع
اكيد هى زياره جيد للتعرف على تاريخ أجدادنا وتعريف أبنائك بحضاره وتاريخ بلدهم
وانا كنت مبسوط جدا بالجو
خوفوا الأب بشموخ علوه ينظر هنا وهناك علي ما منحنا ان نعرفه عن جواهر الاثار المتدفقة في مصر الحبيبه فهو المتحدث في جميع خلود اثار مصر بضوره الأب الشامخ الناظر عليهم من علوه الأكبر
فسمح لنا ومنحنا متحف جمله تعريفه فهو لوحه متقطعه من نسيج مكتمل في تاريخ الاثار المصريه الفرعونية وقبل وبعد هذا العصر
كل مكان في المتحف وكل قطعه تجبر احبابها علي مصافحه المعرفة عن مافيها من سحر جمالي وفنون تخلي العقل عن الإدراك في زمن المحب له
ثم تاخذك إليّ زمن أحب إليك فيه معرفه ماهو مكنون من اسرار ما وراء الزمن في ذالك العصر
الأب خوفوا من خوفه علي ممتلكاته قزف إلينا بي بعض الجواهر في هذا المتحف ليجعلنا عبره من كتر سحر جمال المتحف الي تعلق الزائرين بكل قطعه بيها الا انهم نسيوا انهم تملكهم الإبهار لفترة الافاقه بعد التحدث لزويهم بجواهر المتحف
ثم بعد ذالك يقذف خوفوا الأب باحدي جمال الجواهر في حديث اخر عن الاثار في أماكن اخري ليذهب بالعقل الي زيادة محبه اثار مصر الحبيبه
تخيلوا من حبه فينا بيخلينا نروح ورأي اثاره المجيدة في كل بقع مصر الحبيبه
شكراً للأب ان أتاح معارض جواهر زمنه علي بقاع مصر ومتاحفها الشامخة
وللاسرار بقيه.
المحب لمصر والأب خوفوا
عونالله
هنا وبس هتقدر تعيش يوم وسط الزمن القدييييييييم هتلف بيك الدنيا فى جولة لالااااااف السنين تتفرج على حضارة عظيمة هتفضل مبهرة لكل العالم
ذهبت انا واصدقاء عرب لي وكان يوم جميل وشاق في نفس الوقت ولكنه ملاء بالمتعه حقا ..المتحف في اشهر ميدان في مصر هو ميدان التحرير في منطقة وسط البلد او وسط مدينة القاهرة والمزدحمة ليل نهارا المتحف طابقين ملاء بالتماثيل الحجرية الضخمة والصغيرة والتوبيت التي بها اتقان وجمال ينقل لك احساس كم كان هولاء الفراعنة اقوياء وبارعين حقا ...يوجد غرفة الملك الشهير توت عنخ امون في الطابق الثاني الملاء بالذهب الخالص وقناعه الذهبي الشهير ويوجد ايضا غرفة المومياوات الملكية التي لها رسوم خاصة ونظام خاص ايضا عن بقية المتحف للحفاظ باكبر قدر ممكن علي تلك المومياوات الملكية التي موضوعة في توابيت من الزجاج وموميات فرعون موسي عليه السلام ايضا